Id | Autor | Tytuł | Wydawnictwo | Dział |
---|---|---|---|---|
1654 | Snaglewska, Barbara | Potrawy staropolskie i regionalne
Tytuł: Potrawy staropolskie i regionalne Autor: Snaglewska, Barbara Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Zakład Wydawnictw CZSR [Centralnego Związku Spółdz 1981 ISBN: 83-209-0231-21 Opis fizyczny: 86, [2] s. : il., 1 tab. ; 21 cm. Hasła przedmiotowe: Kucharstwo ; Polska; |
Warszawa Zakład Wydawnictw CZSR [Centralnego Związku Spółdz 1981 | 0/9 083.1 |
1652 | Starzyńska, Feliksa | Grzyby w naszej kuchni
Tytuł: Grzyby w naszej kuchni Autor: Starzyńska, Feliksa Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Zakład Wydawnictw CZRS [Centralnego Związku Spółdz 1981 ISBN: 83-209-0202-9 Opis fizyczny: 178, [2] s., [2] k. tabl. kolor. : il., tab. ; 17 cm. Hasła przedmiotowe: Grzyby ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Zakład Wydawnictw CZRS [Centralnego Związku Spółdz 1981 | 0/9 083.1 |
1630 | Koprowska, Helena | Robimy susze
Tytuł: Robimy susze Autor: Koprowska, Helena Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Zakład Wydanictw CZSR [Centralnego Związku Spółdzi 1980 ISBN: 83-209-0112-X Opis fizyczny: 108 s. : il (w tym kolor. ) 1 tab. ; 17 cm. Hasła przedmiotowe: Grzyby ; kucharstwo i przetwórstwo; Owoce ; konserwacja ; metody; Suszarnictwo; Warzywa ; |
Warszawa Zakład Wydanictw CZSR [Centralnego Związku Spółdzi 1980 | 0/9 083.1 |
1637 | Łyszkowski, Stanisław Krzysztof | Potrawy z mleka i produktów mlecznych
Tytuł: Potrawy z mleka i produktów mlecznych Autor: Łyszkowski, Stanisław Krzysztof Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Wydaw. Spółdzielcze 1983 ISBN: 83-209-0351-3 Opis fizyczny: 134, [2] s. : rys. ; 21 cm. Hasła przedmiotowe: Kucharstwo jarskie; Mleko ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Wydaw. Spółdzielcze 1983 | 0/9 083.1 |
1617 | Gasik, Anna | Warzywa kapustne
Tytuł: Warzywa kapustne Autor: Gasik, Anna Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Watra 1984 ISBN: 83-225-0138-2 Opis fizyczny: 103, [1] s. : il. ; 17 cm. Hasła przedmiotowe: Kapusta warzywna ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Watra 1984 | 0/9 083.1 |
1625 | Hasik, Jan; Hryniewiecki, Lech; Rościszewska-Stoyanow, Anna | Gdy lekarz zaleci dietę
Tytuł: Gdy lekarz zaleci dietę Autor: Hasik, Jan; Hryniewiecki, Lech; Rościszewska-Stoyanow, Anna Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Watra 1974 Opis fizyczny: 231, [1] s. : il. ; 25 cm. Hasła przedmiotowe: Kucharstwo dietetyczne; |
Warszawa Watra 1974 | 0/9 083.1 |
1646 | Zawistowska, Zofia | Książka kucharska
Tytuł: Książka kucharska Autor: Zawistowska, Zofia Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Watra 1989 ISBN: 83-225-0061-0 Opis fizyczny: 540, [4] s., [48] s. fot. kolor. : rys. ; 24 cm. Hasła przedmiotowe: Kucharstwo; |
Warszawa Watra 1989 | 0/9 083.1 |
1650 | Tatarczuch, Wojciech | Potrawy z królików
Tytuł: Potrawy z królików Autor: Tatarczuch, Wojciech Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Watra 1987 ISBN: 83-225-0205-2 Opis fizyczny: 157, [3] s. : rys. ; 21 cm. Hasła przedmiotowe: Królik ; hodowla; Mięso królicze ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Watra 1987 | 0/9 083.1 |
1596 | Jakimowicz-Klein, Barbara | Dania z mięsa i drobiu
Tytuł: Dania z mięsa i drobiu Autor: Jakimowicz-Klein, Barbara Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Warszawa Świat Książki - Bertelsmann Media 2007 ISBN: 978-83-247-0738-6 Opis fizyczny: 143, [1] s., [8] s. tabl. kolor. : il. ; 21 cm. Hasła przedmiotowe: Mięso ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Świat Książki - Bertelsmann Media 2007 | 0/9 083.1 |
1589 | Witkowska, Sabina | Odżywianie niemowląt i dzieci starszych
Tytuł: Odżywianie niemowląt i dzieci starszych Autor: Witkowska, Sabina Dział: 37.018.1 Wydawnictwo: Państ. Zakład Wydawnictw Lekarskich 1980 ISBN: 83-200-0238-9 Hasła przedmiotowe: Dziecko ; żywienie ; wydawnictwa popularne; Kucharstwo; |
Państ. Zakład Wydawnictw Lekarskich 1980 | 37.018.1 |
1611 | Dąbrowska, Ewa | Przywracać zdrowie żywieniem
Tytuł: Przywracać zdrowie żywieniem Autor: Dąbrowska, Ewa Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Marki-Struga Michalineum : CMM [Centrum Myśli Michalickiej] 1994 ISBN: 83-7019-096-0 Opis fizyczny: 110, [1] s. ; 15 cm. Hasła przedmiotowe: Dietetyka ; wydawnictwa popularne; Kucharstwo jarskie; Odżywianie ; higiena ; |
Marki-Struga Michalineum : CMM [Centrum Myśli Michalickiej] 1994 | 0/9 083.1 |
1629 | Kalkowski, Jan | Warzywa mało znane
Tytuł: Warzywa mało znane Autor: Kalkowski, Jan Dział: 0/9 083.1 Wydawnictwo: Krajowa Agencja Wydawnicza 1989 Hasła przedmiotowe: Kucharstwo jarskie; Warzywa; kucharstwo i przetwórstwo; |
Krajowa Agencja Wydawnicza 1989 | 0/9 083.1 |
4728 | Szymanderska, Hanna | Polska kuchnia myśliwska
Tytuł: Polska kuchnia myśliwska Autor: Szymanderska, Hanna Dział: 0/9(0831) Wydawnictwo: Warszawa Alfa 1992 ISBN: 83-7001-643-X Opis fizyczny: 205, [2] s. : il. kolor. ; 24 cm. Hasła przedmiotowe: Dziczyzna ; kucharstwo i przetwórstwo; |
Warszawa Alfa 1992 | 0/9(0831) |